lørdag 30. januar 2010

Sponsor

Per i dag, tre uker før avreise, står vi fortsatt uten sponsor. Hverken Manchester City eller Liverpool er spesielt interesseert i å sponse noe som helst, utenom alt som har med veldedighet å gjøre. Vi kunne alltids sagt at vi skulle til toppen for å støtte en eller annen god sak, men det ville vært ren løgn. Vi tar turen kun av ren egoisme. Intet annet, og da får vi ta konsekvensen av det. Egoisme koster, men hvem vil betale for sånt? Situasjonen hadde trolig vært en annen hadde vi hatt Petter Northug med oss på turen, men han har noe annet fore i slutten av februar. Hans koffeinfyllte leskedrikk hadde sikkert vært kjekt å ha når det røyner på som verst. Joda, vi har søkt om sponsorpenger, men så lenge vi virker glemt blir ingen av dem nevnt. Så, slik det ligger an nå er vi en egensponset ekspedisjon; alene, spente, på randen av konkurs.... Enn så lenge får vi bare nynne med og si "Woo yip wooo yip woo.."

torsdag 21. januar 2010

Høyfjellstrening




Det er midt i januar. Kuldeperioden som har vært god trening for oss er over, og det er tid for isfisketur til Oppdal. Tung ryggsekk, sukkeraktig løssnø og bratt motbakke er perfekt for en som trener til høyere fjell enn den 1300-meterstoppen vi skal over. Godt oppe i lia kommer det frem at kun èn mann har fått med seg at det er meldt 20 sekundmeter vind fra sør-øst. Ja ja, det er for sent å snu. 5 timer senere er teltene satt opp og det er bare å komme seg i ly inne i teltet. Nattehimmelen er et fantastisk skue, og for den som liker å se på stjernene er dette en perfekt tur. Å sove er en umulighet i slik vind når det pisker og river i det ene teltet, og det andre teltet legger seg flatt i de verste vindkastene. Retur søndag er umulig. Her får man gå i medvind mot bebyggelse et sted i det fjerne. Nerskogen. Nedenfor skogen ser vi at det må bety, der vi står oppe på fjellet og skuer nedover de bratte bjørkeliene. Vi kom oss da ned til slutt. Slitne. Veldig slitne. Om det ble noe fisk? Joda, men den gav vi til jerven.

mandag 18. januar 2010

Fysiske forutsetninger

Siden den ene knapt kan bære og den andre knapt kan gå, måtte noe drastisk skje siden vi allerede hadde meldt oss på turen. Så fra å være faste støttemedlemmer på et av byens treningssentere, ble vi med ett dus med de fleste på stedet. Nedtrekksapparatet, vektstanga og tredemølla fikk sjelden stå i fred når vi var i nærheten, for her måtte det trenes. Han med ryggen løp og rodde på romaskin, mens hælkappa syklet og gikk bratte motbakker. Ryggen ble sterkere og hælene ble bedre, og formkurva pekte bratt oppover (ikke ulikt en høydeprofil vi snart skal få kjenne på selv).

torsdag 14. januar 2010

Når?

Søndag 21. februar settere vi oss på flyet på Værnes og setter kursen mot Mendoza i Argentina. En liten flytur, bare avbrutt av en liten svipptur nedom Amsterdam, Sao Paolo og Buenos Aires. I Mendoza vil vi forhåpentligvis bli plukket opp av en representant for turoperatøren Inka Expediciones, som vil guide oss mot målet. Etter flere tusen skritt og ditto høydemeter vil vi forhåpentligvis stå på toppen av Aconcagua rundt 7-8. mars. Langt å dra og mye slit for kun å gå ned igjen, vil vel noen si? Tja, hvorfor ikke, sier vi.

Fakta

Aconcagua er 6962 meter høyt og ligger helt vest i Argentina nær grensen til Chile. Argentina er det nest største landet i Sør-Amerika, har en befolkning på ca 40 mill innbyggere og språket er spansk. Hovedstaden er Buenos Aires som ligger ved utløpet av elven Parana. Presidenten i landet heter Cristina Fernàndez de Kirchner.
Kilder: allmenkunnskap og Wikipedia

onsdag 13. januar 2010

Hvorfor?

Oktober 2009; Årets jakt er over. To unge menn, begge født tidlig på 70-tallet, den ene med kronisk hælbetennelse og den andre med to svært så utsvevende prolapser i ryggen. De ser dypt ned i ølglasset på Three Lions. Øl er godt. Det vises på magen, og hverken Manchester City eller Liverpool gjør det særlig bra i serien. Livet er kjedelig. Noe må skje, og det fort. Både med oss og med våre kjære fotballag. "La oss dra til Argentina og la oss avbilde iført våre respektive fotballags trøyer på det høyeste fjellet utenfor Himalaya!" Hæ???
Uka etterpå er vi påmeldt.