lørdag 6. mars 2010

Ei nepe til folket

Her i Mendoza tyter det over av flotte damer. De faller ned fra traerne, de kommer opp av kumlokk og du naermest trakker pa de overalt. Det har seg slik at her er det Missekaaring i dag, og i gatene er det karnevalstemning. Stort opptog med trailere, musikk, hester, sekkepiper og trommer. Og hoyt hevet opp pa et stilas bak pa lasteplanet til hver trailer star det en utvalgt skjonnhet fra de ulike provinsene og vinker til publikum. Denne "dronningen" har sa sine medsostre, om enn minst like vakre, som ogsa star pa lasteplanet av bilen, og det de gjor er a kaste ting til publikum. De kaster papir (bilder av dronningen), penner, solvkonfetti, druer og... ja den ene Missen kastet dog NEPER til publikum. Sikkert et par kilo tunge neper kastet hun ut mot de oppstrakte hendene langs gatene. Det hele var som en absurd mikstur av karneval i Rio og et russetog. Helt fantastisk. og folket jubler.

Hvem som blir den endelige Miss Mendoza blir avgjort pa stadioen i kveld i et forrykende show. Noe slikt finner du bare i Sor-Amerika. Synd, for dette var flott.

2 kommentarer:

 1. Hallo Arne Jørgen og Roger.
  Godt å høre at alt er bra med dere.
  Dere får nyte turen på tross av at det ble på hvert deres hold.
  Spennende å lese bloggen deres.
  Ha en fortsatt fin tur og nyt opplevelsen!!
  Klæm fra Elin Merete
  Ska hils fra Jens også.

  SvarSlett
 2. Arti å se at dere har flotte opplevelser selv om det er på hver deres kant for øyeblikket (men snart blir det felles igjen)!!! Håper Roger kommer seg opp med den røde trøya! Og at Arne Jørgen nyter opplevelsene med sol, missekåringer, vinturer m.m. (Turist).Koz dokker. Skal hilse fra fammen. Klem fra Karin.

  SvarSlett