lørdag 13. mars 2010

La Bombonera og Gud

Buenos Aires er inntatt, og rundt i gatene spankulerer to vikvarvinger paa jakt etter nye eventyr. Forste dagen dro vi ikke langt fra hotellet foer vi fant et gatekryss paa stoerrelse med Trondheim, der vi satte oss ned og kikket paa livet. Buenos Aires har en befolkning paa ca 13 millioner, og sitter man en stund ved et bord paa en uterestaurant ser man alle mange slags typer mennesker. Gateselgere, forretningsfolk, soeppelsorterere (ikke akkurat kommunalt ansatte), flotte chicas og smaa barn med skoesker som gaar rundt og tigger penger.


I gaar saa vi lyset. Foerst var vi paa La Bombonera (fotballstadion til Boca Juniors) i Boca som er den mest kjente bydelen i Buenos Aires. Dette er klubben som har fostret spillere som Maradona, Batistuta, Caniggia, Tevez, Veron og den fantastiske backen Julio Jorge Olarticoechea. Rundt stadioen er det et yrende folkeliv som bare maa oppleves. Et enormt fargerikt Svartlamoen paa en maate. Husene er farget i skarpe farger, salgsboder og tangodansere i gatene samt en "Maradona look-a-like" som du kunne bli avbildet med for en liten penge (bilder vil komme).

Herfra tok vi saa taxi til den andre og litt mer fasjonable siden av byen (tok ca en halvtime med bil og kostet oss 80 kr) der Maradona har sin residens. Dessverre var han ikke hjemme slik at vi kunne si takk for sist, men vi lot taxisjaafoeren ta et bilde av oss foran huset. Her maa vi bare nevne at da samme taxisjaafoer (vi har faatt oss privatsjaafoer som ikke kan et kloyva ord engelsk) senere paa kvelden ikke fant fram til vaar turkamerat Federico sitt hjem der vi var invitert paa asado (betyr grillmat for dere som ikke er saa godt bevandret i spansk som oss) . Vi faar bare haape han finner veien til flyplassen paa mandag.


1 kommentar:

  1. Søkki ta - det er noen som har det ja! Forskjell på folk? ;-) Nyt storbylivet før retur til lilleby'n her i Trøndelagen. Får håpe taxisjåføren har gps til mandag så dere ikke kommer ut av kurs. God tur! Karin

    SvarSlett